Toplu Taşıma Bedava Oluyor!

Avrupa'nın, hava kirliliğindeki yükseliş sebebi ile dizel araçların satışını önümüzdeki senelerde yasaklama kararı vermesinden sonra Almanya da hava kirliliğine önlem için toplu taşımayı ücretsiz bir şekilde gerçekleştirmek için harekete geçti.

16.02.2018-11:59 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-13:28) Toplu Taşıma Bedava Oluyor!

Hava kirliliğindeki yükselmeden dolayı dizel araçların satışını önümüzdeki senelerde yasaklama kararı veren Avrupa ülkeleri içerisinde Almaya bedava toplu taşıma hamlesiyle bir adım öne geçmek için hazırlanyor. 5 pilot şehirde deneme süreci yapılacak plan AB Komisyonu'na da iletildi. Başarılı olunduğunda bedava toplu taşıma fikri tüm AB ülkelerinde de uygulanabilir.

Hava kirliliğinin sorunundan yakınan Avrupa Birliği'nde, Almanya hükümeti tartışma çıkaran bir plan üzerinde çalışıyor. Alman medyasında yapılan haberlere göre ülkede kirliliğin en yüksek olduğu 5 kentte pilot olarak ücretsiz toplu taşıma yapılması planlanıyor.
Bu uygulama ile başta dizel olmak üzere trafikte kirliliğe sebep olan hususi araç sayısının ve havadaki nitorojen dioksit ve diğer tehlikeli partiküllerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, işbaşındaki geçici hükümetin hava kirliliğini düşürmeye ilişkin önerilerini içeren bir mektubu AB Komisyonu’na da sundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal