TMD, Batı Şeria'da 200 Hastayı Ücretsiz Tedavi Etti

Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan Filistinlilerin kurduğu Türkiye Mezunları Derneği (TMD), Batı Şeria'da bedava "tıp günü" organizasyonu yaparak 200 hastayı tedavi etti.

14.09.2019-16:39 - (Son Güncelleme: 14.09.2019-16:24)

Filistinlilerin kuruculuğunda Türkiye Mezunları Derneği'nden (TMD), gelen bildirye göre, işgal altındaki Batı Şeria'nın Selfit şehrinde, Filistin Kızılayı'nın birlikteliğinde vatandaşlara bedava sağlık taraması yapıldığı, hastalara ilaç ilaç verildiği bildirildi.

Bahsi geçen bu organizasyona Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu ile Selfit Valiliği ve Selfit Belediyesi'nin de öncülük ettiği anlaşıldı.

Selfit Valisi İbrahim El-Belvi ile Selfit Belediye Başkanı Abdülkerim Ez-Zubeydi'nin de organizasyona davet edildiği anlaşılırken, Filistinli görevlilerin, Türkiye ve Türkiye mezunu Filistinli doktorlara teşekkürlerini sunduğu belirtildi.

'Türkiye halkı ve devleti her zaman Filistin halkının yanında'

TMD Başkanı Mahmut Mustafa Matar, Türkiye ile Filistin bağının sıkılaşması için TMD'nin büyük rol üstlendiğini şu sözlerle açıkladı:

"Türkiye halkı ve devleti her zaman Filistin halkının yanında yer almış ve Filistin davasına sahip çıkmıştır. Hiçbir zaman Filistin'i yalnız bırakmadı ve bırakmayacaktır da." 

Son Gündem Haberleri için kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal