Ticaret Savaşları İçin Adım! ABD'li Bakan Çin'e Gidiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in ticaretteki pürüzleri görüşmek için birkaç gün içerisinde Çin'e seyahat edeceğini açıkladı.

24.04.2018-20:07 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-20:08) Ticaret Savaşları İçin Adım! ABD'li Bakan Çin'e Gidiyor

Başkan Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşme esnasında basına yaptığı açıklamada, ABD ve Çin arasında son zamanlarda karşılıklı korumacı adımlarla ticaret savaşı kaygılarını artıran gelişmeleri yorumladı. ABD Başkanı, "Çin çok ciddi, biz de çok ciddiyiz. Anlaşma yapma şansımız çok yüksek’’ şeklinde konuştu.

Donald Trump, görüşmeleri yürütmek için toplantıda hazır bulunan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in birkaç gün içerisinde Çin'e ziyarette bulunacağını aktardı.

ABD ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ticarete de değinen Başkan Trump, "AB ile ticaretimiz çok adaletsiz ama Fransa ile ticaretimiz adil." yorumunu yaptı.

ABD Başkanı Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'na (NAFTA) yönelik görüşmelerin ise Meksika'da yaklaşan seçimler sebebiyle karışık duruma gelmesine rağmen olumlu gittiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal