Türkiye, Irak'a Yardım Elini Uzattı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), coronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde, gönderdiği tıbbi yardım malzemelerini taşıyan uçak Irak’a vardı.

01.07.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-12:36) Türkiye, Irak'a Yardım Elini Uzattı

Ankara'dan hareket eden Türk yardım uçağı, Uluslararası Bağdat Havalimanı'na iniş yaptı. Uçakta olan tıbbi yardım malzemeleri, Irak Sağlık Bakanlığına verildi.

Uçaktaki desteklerin bir bölümünü Vasıt (Kut) vilayetine, başka bir bölümünü de Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Kerkük ile Musul'a götürülecek.

"IRAK İLE BAĞLARIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRECEK"

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, AA muhabirine açıklamasında, Türkiye'den gelen sağlık desteklerinin pandemi sebebiyle zor zamanalar geçiren Irak'ın Bağdat, Kut, Kerkük ve Musul şehirlerine ulaştırılacağını dile getirdi.

Yıldız, "Bu gibi yardımlar, tarihi bağımız olan kardeş ve komşu Irak ile bağlarımızı daha da güçlendirecek. Irak'la birlikte daha müreffeh günlere ulaşacağız." diye konuştu.

MSB AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) sosyal medya (twitter) hesabındaki paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

"Covid-19 ile mücadelede kullanılacak tıbbi yardım malzemelerini taşıyan uçağımız Irak’a indi."

MSB, resmi Twitter hesabında Irak'a gönderilen yardımlarla ilgili "Irak’a tıbbi yardım malzemelerini ulaştıran uçağımız Irak Sağlık Bakan Yardımcısı Hazım Cumeyli, Irak Türkmen Meclisi Başkanı Erşat Salihi, Büyükelçimiz Fatih Yıldız, Vasit Valisi Muhammed Cemil El-Mayahi, Askeri Ataşemiz Albay Oğuz Bozoklu tarafından karşılandı." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal