Theresa May'den Suudi Prens'e ''Türkiye İle İşbirliği Yap'' Çağrısı

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Arjantin'de Suudi Prens Muhammed bin Salman ile görüştü.

01.12.2018-09:58 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-09:53) Theresa May'den Suudi Prens'e ''Türkiye İle İşbirliği Yap'' Çağrısı

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Arjantin'de görüşme gerçekleştirdiği Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’dan, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili davada Türkiye ile tam ortaklık yapmasını telkin ettiği belirtildi. İngiltere Başbakanlık Ofisin’in yaptığı bir açıklamada, Therasa May’in dün Arjantin’de G20 zirvesi çerçevesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman’la görüştüğü bildirildi.

“Başbakan, Cemal Kaşıkçı’nın katledildiği korkunç cinayetin sorumlularından hesap sorulmasının önemini vurguladı.” ifadesinin geçtiği açıklamada, May tarafınfan Suudi Arabistan’dan böyle “üzücü bir olayın” tekrarlanmaması için gerekli adımları atarak güven sağlaması tavsiye edildi.

Açıklamada, May’in bin Selman ile görüşmesinde Yemen’deki çatışmanın acilen sonlandırılması ve açlıkla mücadele eden milyonlarca Yemenli’nin durumunun düzeltilmesi talebinde bulunduğu da belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal