The Guardian: Suudi Arabistan İlk Nükleer Reaktörünü Tamamlamak Üzere

İngiliz Guardian gazetesi, yeni uydu görüntülerinin Suudi Arabistan'ın ilk nükleer reaktörünü tamamlama aşamasında olduğunu duyurdu. Gazetenin haberine göre, reaktör başkent Riyad civarındaki Kral Abdülaziz şehrinde inşa ediliyor.

04.04.2019-14:00 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-13:55) The Guardian: Suudi Arabistan İlk Nükleer Reaktörünü Tamamlamak Üzere

Reaktörün varlığı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) eski denetçilerinden Robert Kelley tarafından tespit edildi.

BBC Türkçe'nin Guardian'dan alıntıladığı habere doğrultusunda, Kelley, 30 kilovatlık reaktörün bir sene içinde tamamlanabileceğini belirtti.

Uydu fotoğraflarında nükleer yakıt için 10 metre yüksekliğinde bir çelik tankın inşa edildiğini ve tesisteki çalışmaların sürdüğü görülüyor.

SUUDİ ARABİSTAN NÜKLEER EŞİĞİ GEÇİYOR

Kelley, eğitim amaçlı olarak kullanılacağı söylenen reaktörün Suudi Arabistan'ın ‘nükleer eşiği geçmesi' anlamına geldiğini vurguladı.

Reaktöre nükleer yakıt verilmeden önce, Suudi Arabistan'ın tesisin nükleer silah üretimi için kullanılmasını önlemeye yönelik bir takım kural ve prosedürü yürürlüğe koyması gerekiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal