The Guardian: Amerikalı Gençler Bilerek Koronavirüse Yakalanıyor

Koronavirüsle mücadelede başarısız olan ABD'de çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. The Guardian'ın haberinde, ABD'deki fakir insanların bilerek koronavirüse yakalandığı iddiası yer aldı.

22.10.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-12:11) The Guardian: Amerikalı Gençler Bilerek Koronavirüse Yakalanıyor

The Guardian'da yer alan haberde, ABD'deki fakir insanların bilerek koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı. Covid-19'a yakalanan kişiler plazma bağışı yapmak için sözleşme imzalıyor ve hastalığı atlatmasının ardından antikor açısından zengin kan plazmasını satıyor. 

ABD'deki kan merkezleri, koronavirüsü atlatanlara, kanın yaklaşık %55'ini oluşturan plazma için prim ödüyor. Her plazma için yaklaşık 200 dolara kadar para ödemesi yapılıyor.

ÖĞRENCİLERİN TEMEL HEDEFİ KORONAVİRÜSE YAKALANMAK

ABD'de üniversite öğrencileri koronavirüse yakalanarak para kazanmayı temel hedef haline gelmiş durumda. Covid-19'a yakalanan genç öğrenciler, hastalığı atlattıktan sonra antikorlarını satarak harçlıklarını çıkardıklarını belirtiyor. Üniversite yönetimleri ise öğrencilerin hem sağlıklarını hem güvenliklerini tehlikeye atmalarından son derece rahatsız olduklarını söylüyorlar. ABD'de birçok insan yoksulluk nedeniyle pandemi döneminden önce bile geçinmek için plazmalarını satıyordu. Düşük gelirli vatandaşlar, yıllardan beri bu sektörü ekmek kapısı olarak görüyor.

PLAZA SATMAK ABD'LİLER İÇİN CAN DAMARI

2015 tarihli bir makalede ""Plazma satmak Amerika'nın aşırı yoksulları arasında o kadar yaygın ki bu onların can damarları olarak düşünülebilir" ifadeleri yer alıyordu. 

ASGARİ ÜCRETTEN DAHA FAZLA KAZANIYORLAR

ABD'de yoksul bir insan haftada iki defaya kadar bağış yapabiliyor ve yaklaşık 90 dakika kadar sürüyor. Her plazma bağışı sonrasında 30-50 dolar arasında para kazanan bağışçılar ciddi para kazanıyor. Amerika'da saatlik asgari ücretin 7.25 dolar olması göz önüne alındığında, fakir vatandaşların kısa süre içinde ciddi miktarda para kazanmak için bu yola başvurduğu görülüyor.

"PLAZMA BAĞIŞ MERKEZLERİ DÜŞÜK GELİRLİ YERLERE KURULUYOR"

Arwa Mahdawi, durgun bir asgari ücretle çalışanlar için tek yolun plazma satmak olarak göründüğünü belirtti. Plazma bağış merkezlerinin orantısız bir şekilde düşük gelirli bölgelerde kurulduğunu kaydeden Mahdawi, "Plazma bağışı sonrasında kazanılan para vatandaşlar tarafından yiyecek ve temel ihtiyaçlarda kullanılıyor. Hepsinden öte bu dünyanın "en zengin ülkesi" olarak adlandırılan ABD'de oluyor." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal