Terör Pazarlığı! Esed İstek Listesi Sundu

Terör örgütü PKK, ABD’nin ‘Suriye’den çekiliyoruz’ açıklamasının ardından Şam rejimiyle görüşmelerini hızlandırdı. Örgüt, Esed’in temsilcileriyle son toplantısını 6 Ocak tarihinde Rakka’da düzenledi.

09.01.2019-10:41 - (Son Güncelleme: 09.01.2019-10:34) Terör Pazarlığı! Esed İstek Listesi Sundu

Terör örgütü PKK, ABD’nin ‘Suriye’den çekiliyoruz’ açıklamasının ardından Şam rejimiyle görüşmelerini hızlandırdı. Örgüt, Esed’in temsilcileriyle son toplantısını 6 Ocak tarihinde Rakka’da düzenledi.

Başkanlığını Suriye İstihbaratı (El-Muhaberat) Başkanı Ali Memlük’ün yaptığı Şam heyeti, Rakka’ya gelerek PKK’lı İlham Ahmed, Elder Halil ve Sipan Hamo gibi elebaşlarıyla terör bölgelerinin devir teslimi hakkında görüştü. Görüşmelere Suriye’nin Geleceği Partisi Başkanı İbrahim Kaftan ile Suriye’de yer alan Rus kuvvetlerinden üç üst düzey subay da katılım sağladı.

 

REJİMİN İSTEK LİSTESİ

Toplantıda Esed’in temsilciğini yapan El-Muhaberat Şefi Ali Memlük, Şam’ın Münbiç ve Kamışlı bölgelerinden Cerablus sınırına kadar olan bölgeyi teslim almaya hazır olduğunu belirtti ve şartlarını sıraladı:

-PKK üyeleri tüm silahlarını rejime teslim edecek.

-Askerlik yaşında olanlar orduya katılacak.

-Devir-teslim sonrası üst düzey PKK’lılara önemli görevler verilebilir.

-Bu şartların kabul edilmesi durumunda Kamışlı, Ayn el-Arab, Ayn İsa ve Resulayn başta olmak üzere tüm bölgelere asker göndermeye başlayabiliriz.

 

ÖRGÜT TALEBİ

Toplantıda bulunan PKK grubu ise rejim temsilcilerine şu şartları iletti:

-Kamışlı merkezli özerk bölge talebimizi kabul edilecek.

-İran, Irak, Türkiye gibi komşu ülkelerden örgüte geçenlere vatandaşlık ve Suriye pasaportu verilecek.

-Rakka, Deyrizor, Tel Abyad’ı terk etmemiz hakkında herhangi bir problem bulunmuyor. Fakat Haseke’den çıkarılan petrol ve doğalgazdan pay talep ediyoruz.

Rakka’da 8 saatten fazla süren görüşmenin ardından PKK cephesi karar için süre talep etti. El Muhaberat Şefi Ali Memlük, PKK’nın şartları kabul etmesi halinde Yeni Suriye Anayasası’nda Kürtlere bazı istisnaların verileceği vaadinde bulunurken, ayrıca Rusya’nın da Türkiye’yi işgal altındaki bölgelerin rejime devri hakkında ikna edebileceğini iddia etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal