TBMM Başkanı Şentop: FETÖ Moğolistan İçin De Tehlikeli

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, resmi temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği Moğolistan'da "FETÖ Türkiye için olduğu kadar Moğolistan için de tehlike oluşturuyor." uyarısında bulundu

29.07.2019-10:59 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-10:59) TBMM Başkanı Şentop: FETÖ Moğolistan İçin De Tehlikeli

Resmi ziyaret için Moğolistan’da bulunan TBMM Başkanı Şentop, temaslarına, Moğolistan Büyük Kurul (Parlamento) Başkanı Gomboja Zandanshatar ile görüşerek başladı.

Parlamento Başkanı Zandanshatar, Şentop’u törenle karşıladı.

Heyetler arası görüşmenin başında Şentop, Moğolistan Parlamentosunun adındaki "khural" kelimesinin, ortak tarihin ve kültürel birikimin güzel bir göstergesi olduğunu ifade ederek, Türkiye’de de bunun "kurul" olarak kullanıldığını belirtti.

"Tarihte bilinen en eski Türk yazıtı olan Orhun Abideleri'ne ev sahipliği yapan Moğolistan, ata yurdumuzdur." diyen Şentop, "Bu nedenle Moğolistan’ın milletimizin gönlünde müstesna bir yeri vardır. Başkentlerimiz Ankara ile Ulanbator’un kardeş şehir olmaları ve Moğolistan’ın 2011 yılında kabul ettiği Dış Politika Konsepti’nde Türkiye'yi üçüncü komşu ilan etmesi de bu durumun en güzel göstergeleridir." sözlerini kullandı.

Ülkeler arasındaki ilişkilerin, köklü tarih ve dostluğun üzerinde mükemmel bir düzeye ulaştığını söyleyen Şentop, "Binlerce yıllık bu dostluğun üzerine bu yıl diplomatik ilişkilerimizin de 50. yılını kutlamaktayız." ifadesinde bulundu.

 

"FETÖ MOĞALİSTAN İÇİN DE TEHLİKEDİR"  

FETÖ'nün Moğolistan'da faaliyetlerinden bahseden Şentop, şu şekilde konuştu:

"FETÖ sadece ülkemiz için değil, bulunduğu tüm ülkeler için potansiyel bir tehdittir. Masumane eğitim ve insani yardım faaliyetleri kisvesi altında örgütlenmekte, bulundukları ülkelerdeki devlet yapılarını kanser gibi sarmakta ve ele geçirmekteler. Yeni jenerasyon bu terör örgütünün birinci hedefi Türkiye ama tek hedefi Türkiye değildir. Bu sebeple dost ve kardeş ülkeleri bu uluslararası tehdit karşısında ikaz etmeyi bir görev olarak görüyoruz. Moğolistan’daki FETÖ teröristlerini sadece Türkiye değil Moğolistan için bir tehlike olarak görüyoruz. O ülkenin kendi çocuklarını da etkileyecek bir tehlike oluşturmaktadır."

Şentop, Türkiye Maarif Vakfının, bu yapının elindeki okullarını devralacak her çözüme destek vereceğini de sözlerine ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal