Taliban Lideri Molla Fazlullah Öldürüldü

Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Pakistan Talibanı lideri Molla Fazlullah'ın ABD-Pakistan ortak saldırısında öldüğünü duyurdu.

15.06.2018-14:03 - (Son Güncelleme: 15.06.2018-14:09)

Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Radmaniş, Pakistan Talibanı önderi Molla Fazlullah'ın ABD- Afganistan ortak hava operasyonunda öldürüldüğünü açıkladı. 2014'te 132 çocuğun öldürüldüğü okul saldırısı ile 2012'de o dönem 14 yaşında olan Malala Yusufzay'a servis aracında vurulmasının sorumlusu olduğu tespit edilen ve Pakistan'da en çok aranan isimlerin başında gelen Fazlullah'ın öldürülmesinin, Pakistan ve ABD ilişkilerini olumlu etkileyebileceği tahmin ediliyor.

2013'TE ÖLEN LİDERİN YERİNE GEÇMİŞTİ

ABD askerleri dün Afganistan'ın Pakistan hudutundaki Kunar eyaletinde hava operasyonu yapıldığını ve üst düzey bir ismin hedef alındığını duyurdu. ABD'li bir görevli de bu ismin Fazlullah olduğuna inandıklarını belirtti. Fazlullah Kasım 2013'te ölen önderleri Hekimullah Mesud'un yerini almıştı.

Bunun yanında Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Radmaniş, Reuters ajansına yaptığı açıklamada "Pakistan Talibanı önderi Molla Fazlullah'ın Kunar eyaletinin Marawera bölgesinde ortak hava saldırısı ile öldüğünü doğrulayabiliriz" açıklaması yaptı.

ABD 5 MİLYON DOLAR ÖDÜL VERECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Reuters'ın haberine göre telefonla ulaşılan bir Pakistan Talibanı üyesi Maulvi Abdur Raşid de Fazlullah ve 4 teröristin kaldığı eve İnsansız Hava Aracı (İHA) ile füze saldırısı yapıldığını doğruladı.

ABD mart ayında Fazlullah ile alakalı bilgi sağlayana 5 milyon dolar ödül verileceğini duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'la alakalı yeni savaş politikasında Pakistan'ın 'teröristler için emniyetli liman' olduğunu belirtmiş ve desteği kesmekle tehdit etmişti. Pakistan da Trump'a cevap vermiş ve "Terörle mücadelede ödediğimiz bedel, uydurma bir parasal değerle ölçülemez" demişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal