Taliban Bahar Saldırılarına Başladı

Afganistan Devlet Başkanı Eşraf Gani'nin barış görüşmesi çağrısını 'tuzak’ olarak tanımlayıp geri çeviren Taliban, her sene olduğu gibi başlattığı bahar saldırısını bu sene 'Hendek Savaşı' adını verdi.

25.04.2018-14:01 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-13:58) Taliban Bahar Saldırılarına Başladı

Afganistan Talibanı'nın açıklamasında, Devlet Başkanı Gani'nin şubatta yaptığı 'önşartsız barış görüşmesi' çağrısı 'tuzak' diye tanımlanarak şöyle devam edildi:

ABD'NİN SAVAŞI BİTİRMEK GİBİ BİR NİYETİ YOK

''Asıl gayeleri, halkın dikkatini ülkedeki gayrimeşru yabancı işgalinden başka yöne çevirmek. Ne de olsa Amerikalıların samimi ve ciddi şekilde savaşı bitirmeye niyetli değil''

ASIL HEDEF ABD

Bu yılki bahar saldırısına HZ. Muhammed’in 627'deki Hendek Savaşı’na atıfla 'Hendek' adı veren Taliban, asıl amacının Afgan hükümet güçleri değil, Amerika’nın olacağını savundu:

''Öncelikli gaye Amerikalı ablukacılar ile onların istihbarat ajanlarıdır. Onların içerdeki destekçileriyle ikincil hedef olarak uğraşılacaktır.''

BU YILKİ SALDIRILARDA YÜZLERCE ÖLÜ VE YARALI

Geçmiş senelerdeki gibi sivil halkı koruma sözü veren Taliban'ın 2018'in başından beri zaten tırmandırdığı saldırılarda genel olarak siviller yaşamını yitirdi.

Bu sene özellikle başkent Kabil'e kitlenen saldırılarda yüzlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan Taliban'ın, ocakta Kabil'de patlayıcı yüklü bir ambulansı patlatması sonucu yaklaşık 100 insan yaşamını yitirdi.

'AFGANİSTAN'IN YÜZDE 70'İNDE ETKİN'

Ekimdeki seçimler için başlayan seçmen kayıtlarını da hedef alan Taliban'ın pazar günü Kabil'de seçmen kayıt merkezine gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında yaklaşık 60 kişiyi öldürdü.

ABD’ye göre Afganistan'ın yüzde 56'sı hükümetin kontrolünde. Ancak BBC, Taliban ülkenin yüzde 70'inde etkin olduğu düşüncesinde.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal