Tahran'ı Endişe Sardı: Pazarlarımızı Kaybediyoruz

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, İran'a kıyasla Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Irak pazarında daha iyi bir statüde olduğunu belirtti.

01.01.2019-14:55 - (Son Güncelleme: 01.01.2019-14:52) Tahran'ı Endişe Sardı: Pazarlarımızı Kaybediyoruz

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, İran'a kıyasla Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Irak pazarında daha iyi bir statüde olduğunu belirtti. Felahetpişe, mecliste "İran'ın Irak ve Suriye'deki ekonomi stratejileri" başlıklı bir toplantı düzenlendiğini açıkladı.

Toplantıda Tahran'ın Irak'taki "olumlu" siyasi ve askeri performansına rağmen ekonomi konusunda benzer dinamikliği gösteremediğinin incelendiğini ifade eden Felahetpişe, "Ekonomi alanındaki oyuncularla siyasi ve askeri alandaki oyuncular birbirinden tamamen farklıdır." dedi.

Irak'taki ekonomik çalışmalarda Türkiye ve Suudi Arabistan'ın başı çektiğini ve İran'a kıyasla daha iyi bir konumda bulunduklarını belirten Felahetpişe, şöyle dedi:

"Necef ve Kerbela'da oluşan 'adaletsiz' rekabet ortamı sebebiyle İranlı şirketler piyasadan kalkıyor. Eğer ekonomi çevreleri elden giderse siyasi ve askeri konuda yaptığımız her adım boşa gider.’’

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal