Suudiler PKK/YPG İçin ABD'ye 100 Milyon Dolar Verdi!

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Suudi Arabistan gezisinden hainlik çıktı. Pompeo PKK/YPG'ye verilmek üzere Suudilerden 100 milyon dolar yardım aldı.

17.10.2018-10:48 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-10:34) Suudiler PKK/YPG İçin ABD'ye 100 Milyon Dolar Verdi!

New York Times gazetesinde yayınlanan habere göre, Riyad hükumeti Suriye'de terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgeler için vermeyi taahhüt ettiği 100 milyon dolarlık desteği, Pompeo'nun dün Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret esnasında ABD'e hükümetine ait hesaplara gönderdi.

POMPEO KAYIP GAZETECİ İÇİN GELMİŞTİ

Trump hükumeti söz hususu mali desteği uzun zamandır istiyor olsa da tahsilatın Pompeo'nun muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda kaybolması vakası ile alakalı ziyarete denk gelmesi gözlerden kaçmadı.

"ZAMANLAMA TESADÜF DEĞİL"

New York Times, ABD hükumetinden Suriye siyasetini yönlendiren fakat isminin açıklanmasını istemeyen bir görevlinin, "Zamanlama kesinlikle tesadüf değil." sözlerine yer verdi.

MCGURK REDDETTİ

Gazete, haberinde Trump’ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün de konuşmasına da yer verdi. McGurk, ödemenin Pompeo'nun ziyaretiyle alakalı olduğu iddiasını kabul etmedi. Suudilerin söz hususu desteği yapmayı Ağustos ayında taahhüt ettiğini iddia eden McGurk, ödemenin güz aylarında olmasının planlandığını iddia etti.

RİYAD DAHA ÖNCE DE 100 MİLYON DOLAR VERMİŞTİ

Suudi Arabistan Devlet Bakanı Samir es-Sebhan, Ekim 2017'de, ABD'li görevlilerle, YPG/PKK işgalindeki Rakka'nın Ayn İsa bölgesi ve bazı köylerini ziyaret etmişti.

Ziyaretin ardından, Riyad hükumeti DEAŞ karşıtı operasyon esnasında ABD ve YPG/PKK saldırılarında hemen hemen hepsi yıkılan Rakka'nın tekrar imarı için 100 milyon dolarlık destek yapmıştı.

YPG/PKK, Ekim 2017'de ABD yardımı ile ele geçirdiği Rakka'da, işgalindeki diğer yerlerde kurduğu baskı ve terör düzenini uyguluyor. El koyduğu evleri sivillere vermeyen YPG/PKK, şehirde sivillere herhangi bir hizmet vermiyor. Siviller, yıkılan evlerini kendi olanakları ile onarmaya uğraşıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal