Suudi Timi Gözaltına Alındı İddiası

Suudi Arabistan basını, aniden ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı için İstanbul'a geldiği iddia edilen 15 kişilik timin gözaltına alındığını yazdı.

16.10.2018-08:29 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-08:19) Suudi Timi Gözaltına Alındı İddiası

Suudi Arabistan basını, aniden ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı için İstanbul'a geldiği iddia edilen 15 kişilik timin gözaltına alındığını yazdı. Suud basınındaki haberin, 'Riyad yönetiminin Kaşıkçı cinayetini kabul eden bir rapor yayınlayacağı' iddiasından sonra gelmesi ise gözlerden kaçmadı.

Suud Arabistan hükümetine yakın Elaph gazetesi, Suudi Arabistan'ın İstanbul başkonsolosluğuna gelerek, yazar ve gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı infaz ettiği ileri sürülen 15 kişilik timin gözaltına alındığını iddia etti. Gazetenin iddiasına göre, gözaltına alınan kişilere İstanbul'a gitme nedenleri ve ne yaptıkları sorusu soruldu.

''HÜKÜMET ONAYI YOKTU''

CNN International, Suudi Arabistan başkonsolosluğunda öldürüldüğü düşünülen gazeteci Kaşıkçı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atmıştı. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını soruşturmak için Suudi Arabistan'dan gelen 'ortak çalışma grubu'nun Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü kabul eden bir rapor hazırladığı belirtiliyor. Suud yönetiminin raporunda, “Cemal Kaşıkçı'ya kaçırılma niyetiyle operasyon düzenlendi. Ancak Kaşıkçı 'işlerin ters gitmesi' nedeniyle hayatını kaybetti” denilecek.

Diğer yandan raporda, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaçırılmasının hükümetin onayı olmaksızın gerçekleştirildiğine de dikkat çekileceği vurgulanıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal