Suudi Prensi Harekete Geçti!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın kendisine bağlı 5 bin kişilik el Saif el Ajrab isimli bir tugay kurduğu belirtiliyor.

09.01.2018-09:17 - (Son Güncelleme: 09.01.2018-09:07) Suudi Prensi Harekete Geçti!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a bağlı, özel eğitim alan bir ordu kurulduğu öğrenildi.

Suudi Arabistan’ın internet haber siteleri, Sabq ve el-Marsad’a göre Kasım ayında kraliyet ailesine bağlı prenslere, bakanlara ve diğer görevlilere ilişkin gerçekleşen operasyonlar, bu özel ordudan faydalanılarak gerçekleştirildi. En son geçen hafta sonu 11 Suudi Prense ilişkin yapılan operasyonda da bu elit birliğin kullanıldığı ortaya çıktı.

Kraliyet Muhafızlarına bağlı gözüken bu elit birliğin adı el-Saif el-Ajrab. Selman’ın, Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan ile yakınlığı hesaplandığında, kendine bağlı özel ordu fikrini de BAE prensinden aldığı öngörülüyor. Muhammed bin Zayed’in, Blackwater kiralık katil şirketinin kurucusu Eric Prince aracılığıyla paralı askerlerden meydana gelen bir özel ordu kurduğu meydana çıkmıştı.

Beş bin kişilik bir kuvvetten meydana gelen tugay, 2015 senesinde tahta çıkan Kral Selman bin Abdulaziz’in emriyle oluşturuldu. Buna karşı tugay direkt olarak Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a bağlı olarak hareket ediyor ve yalnızca ona hesap vermekle yükümlü. Tugaya özel olarak seçilen askerler üst düzey askeri eğitimden geçerek göreve getiriliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal