Suudi Arabistan'ın Yeni Dışişleri Bakanı Belli Oldu

Suudi Arabistan'da Kraliyet kararnamesiyle Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Faysal bin Ferhan bin Abdullah Al Suud, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a yakınlığıyla biliniyor.

24.10.2019-17:40 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-17:36)
Almanya'nın Frankfurt şehrinde 1974 yılında doğan ve iyi derecede Almanca bilen Bin Ferhan hakkında, bu yılın mart ayında Alman Der Tagesspiegel gazetesinde bir haber yayımlanmıştı.

Haberde, Bin Ferhan'ın, silahlanma alanında 15 yıllık deneyimi olduğu ve ayrıca Veliaht Prens Bin Selman'a yakınlığıyla tanındığı ifade edilmişti.

Geçen şubat ayından bu yana Suudi Arabistan'ın Berlin Büyükelçiliği görevini yürüten Bin Ferhan, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliğinde kıdemli danışman olarak çalışmış ve 2017'den bu yana da Suudi Arabistan Askeri Sanayi Şirketi'nin Yönetim Kurulu üyeliğini yapıyordu. 

YENİ BAKAN İRAN KARŞITI AÇIKLAMALARIYLA BİLİNİYOR

Bin Ferhan, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait iki tesiste, 14 Eylül'de düzenlenen saldırının akabinde 'Tahran'a verilecek cevap konusunda her ihtimalin masada olduğu' yönünde değerlendirmede bulunmuştu.

Alman Deutschlandfunk Radyosu'na konuşan Bin Ferhan, "Saldırıyı kim gerçekleştirmiş olursa olsun arkasında kesinlikle İran var, zira bu füzeleri imal eden İran'dır ve onun yardımı olmadan fırlatılmaları da söz konusu değil." yorumunu yapmıştı.

Yeni Dışişleri Bakanı, söz konusu saldırının, dünya ekonomisine yönelik bir saldırı olduğunu söylemiş ve İran'ın bunun sorumluluğunu üstlenmesi ve saldırılarına devam edemeyeceğini anlaması gerektiğini dile getirmişti. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal