Suudi Arabistan'ın İtirafına ABD'den İlk Tepki

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, Suudi Arabistan'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü teyit etmesinden sonra konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

20.10.2018-07:18 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-07:11) Suudi Arabistan'ın İtirafına ABD'den İlk Tepki
ABD'den Cemal Kaşıkçı tepkisi! Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, Suudi Arabistan'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü teyit etmesinden sonra konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin duyurduğu soruşturma sonuçlarının ve şüphelilere yönelik aldığı tedbirlerin ABD yönetimi tarafından kabul edildiğini söyleyen sözcü Sarah Sanders, açıklamasında şunları kaydetti.

"Bay Kaşıkçı'nın öldüğünün teyit edildiğini duymaktan üzgünüz. Kaşıkçı'nın ailesine, nişanlısına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu trajik olaya yönelik uluslararası soruşturmaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz; zamanında, şeffaf ve hukuka uygun gerçekleşecek adaleti savunacağız."

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" itiraf etmişti.

Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" öğrenilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal