Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye Seyahat Ambargosu

Suudlar, Türkiye'nin de olduğu 5 ülkeye seyahatleri çift taraflı yasakladı.

10.03.2020-10:06 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-12:18) Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye Seyahat Ambargosu

Suudlar, Türkiye'nin de olduğu 5 ülkeye seyahatleri çift taraflı yasakladı.

Çin'in Vuhan şehrinde orata çıkan ve bütün dünyaya yayılmaya başlayan ölümcül coronavirüs, bütün ülkeleri ciddi önlemler almaya itti.


Coronavirüs, en çok Çin, İtalya ve İran'da can kaybına sebep oldu.

Dünya üzerinde 3 bin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan coronavirüs, 6 kıtada ve 107 ülkede görülürken, Türkiye'de şimdiye kadar tek bir vakayla bile karşılaşılmadı.

ARABİSTAN CORONA BAHANESİYLE TÜRKİYE'YE YOLCULUĞU YASAKLADI

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'da bulunan habere bakıldığında, devlet, vatandaşların ve ülkede yaşayan yabancıların; Umman, Fransa, Almanya, İspanya ve Türkiye'ye çift taraflı yolculuklarının durdurulması doğrultusunda karar verdi.

Kararda aynı zamanda bu ülkelerden gelenlerin ya da son 14 gün içerisinde orada olanların da Suudi Arabistan'a girişinin geçici olarak ertelendiği aktarıldı.

ARABİSTAN'DA 20 VAKA

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ülkede 5 kişide daha coronavirüsle karşılaşılmasıyla vaka sayısının 20'ye ulaştığını açıkladı.


Açıklamada, coronavirüsle karşılaşılan 5 kişiden 4'ünün Suudi Arabistan vatandaşı olduğu, onlardan 3'ünün İran ile Irak'tan geldiği, beşinci şahsın da Mısır vatandaşı olduğu ve Mısır'dan geldiği aktarıldı.

Suudi Arabistan makamları, son bilgilere bakıldığında 15 kişinin salgına yakalandığını duyurmuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal