Suudi Arabistan'dan "Petrol Fiyatlarını Artırırız" Tehdidi

Cemal Kaşıkçı olayında Suudi Arabistan'a yaptırım iddialarının gündeme gelmesinin ardından Suudi hükumetinden cevap geldi. Yapılan yayınlarda Suudilerin buna cevap olarak petrol fiyatlarını artırabileceği bildirildi.

15.10.2018-14:01 - (Son Güncelleme: 15.10.2018-13:53) Suudi Arabistan'dan "Petrol Fiyatlarını Artırırız" Tehdidi

Suudi Arabistan'da ABD'nin muhtemel ambargo/yaptırım tehditlerine cevap olarak, karşı atak yapmayı düşünüyor. Özellikle son günlerde yükselen uluslararası ambargo/yaptırım iddiaları Suudi Arabistan'ın elini zora sokarken, Riyad rejimi Al Arabiya televizyonu üstünden propaganda yayınları gerçekleştiriyor.

PETROL TEHDİDİ

Suudi hükumeti muhtemel yaptırımlara karşı ilk adım olarak petrol ücretlerine müdahale edileceğini söylerken, ücretlerin 3-4 katına çıkartılabileceğini ifade ediyor.

"ABD'ye karşı arzu edersek petrol 100-200 hatta 400 dolara çıkar" mesajının verildiği yayınlarda petrol sıkıntısı ile tehdit ediliyor.

İRAN HAKİMİYETİ BÜYÜR

Suudilerin bir diğer propaganda unsuru da İran. Riyad hükumetine gelebilecek muhtemel bir yaptırım durumunun bölgeyi zora sokacağını söylerken, aynı zamanda da siyasal belirsizlik halinin de İran hegemonyasına fayda sağlayacağını bildiriyor.

Bu durum karşısında İran tehdidin daha da çok güç kazanacağını iddia eden Suudiler, yaptırımın siyasal ve ekonomik olarak dünyayı felakete götüreceğini bildiriyor.

ABD'DEN YAPTIRIM SÖYLEMİ

ABD Başkanı Donald Trump Suudi hükumetine karşı yaptırım uygulanabileceğinin işaretlerini geçtiğimiz gün vermiş, bu mesele hakkında yaptırımların uluslararası ölçeğe de taşınabileceğini kaydetmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal