Suudi Arabistan'dan Pakistan'a Üç Milyar Dolar Yardım

Riyad, İslamabad'a 3 milyar dolar değerinde bir ödeme sunacak.

24.10.2018-08:59 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-08:56) Suudi Arabistan'dan Pakistan'a Üç Milyar Dolar Yardım

Riyad İslamabad'a 3 milyar dolar değerinde bir ödeme sunacak. Pakistan hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan, ülkenin süregelen ödeme dengesi kriziyle mücadele etmek için Pakistan'a 3 milyar dolar vermeyi kabul etti. Anlaşma, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın Riyad ziyareti sırasında Gelecekteki Yatırım Girişimi konferansına katıldığında yapıldı. Anlaşmaya göre Riyad, bir yıl süre ile ödeme desteği olarak 3 milyar dolar depozito yatırdı. Ayrıca, Riyad'ın bir yıllığına ertelenen ve petrol ithalatı için 3 milyar dolar değerinde bir ödeme olanağı sunacağı kabul edildi.

Suudi Arabistan da Pakistan'daki bir petrol rafinerisine yatırım yapma konusundaki "ilgisini doğruladı".  Elde edilen bir rapora göre, uygun onayları aldıktan sonra bu proje için bir mutabakat anlaşması imzalanacak. Suudi Krallığı da Pakistan'daki maden kaynaklarının geliştirilmesine ilgi gösterdi. Raporda, Pakistan federal hükümeti ülkenin maden kaynaklarının çoğunun bulunduğu Pakistan eyaleti Belucistan'da yerel hükümetle görüştükten sonra müzakerelere devam edecek.

Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman'ın, Pakistan'ın Suudi vize ücretini azaltma yönündeki önerisini kabul ettiği de bildirildi. Bu, İngiltere 'de Pakistan'ın işgücünü artırmaya yönelik önemli bir adımdır.

Suudi depoziti, şu anda bir finansal krize karışan ve büyük ölçüde potansiyel bir Uluslararası Para Fonu (IMF) kurtarma sistemine bağımlı olan Pakistan'a yardım etmeli yorumları yapıldı. Ancak Başbakan Han, kurtarma boyutunu azaltmaktan ve IMF ile tamamen anlaşma yapmaktan kaçınmayı hedefliyor. Khan'ın Riyad'a yaptığı ziyaretten önceki günlerde, Pakistan'ın Devlet Bankası, önümüzdeki yıl enflasyonunun ikiye katlanarak yüzde 7,5'e çıkacağını, ülkenin ise yüzde 6,2'lik büyüme hedefini kaçırma olasılığını açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal