Suudi Arabistan'dan Kritik Sudan Hamlesi

Sudan haber ajansı SUNA'nın verdiği bilgilere göre, Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı ve Kral Selman bin Abdulaziz'in Sudan Temsilcisi Macid el Kassabi, başkent Hartum'da Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir ile buluştu.

25.01.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-10:24) Suudi Arabistan'dan Kritik Sudan Hamlesi

Sudan haber ajansı SUNA'nın verdiği bilgilere göre, Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı ve Kral Selman bin Abdulaziz'in Sudan Temsilcisi Macid el Kassabi, başkent Hartum'da Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir ile buluştu.

Kassabi, görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamada, Kral Selman ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın selamlarını Cumhurbaşkanı Beşir'e ilettiğini ifade etti.

SUUDİ BAKAN AÖIKLAMALARDA BULUNDU

'Kral Selman, Sudan'ın güvenlik ve istikrarının, Suudi Arabistan'ın güvenlik ve istikrarının bir parçası olduğunu vurguladı' şeklinde konuşan Kassabi, iki ülke arasında tarihi ilişkiler, Cumhurbaşkanı Beşir'in de Kral Selman'la şahsi ilişkileri olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan'ın, Sudan'ı desteklemeyi sürdüreceğini ve iki ülke arasındaki iş birliğini yükseltmek için fırsatların bulunduğunu açıklayan Kassabi, Sudan ziyaretini, ikili ilişkileri kuvvetlendirmel için Kral Selman'ın talimatıyla gerçekleştirdiğini dile getirdi.

SUDAN'DA YAPILAN GÖSTERİLER

Sudan'da yapılna gösteriler 19 Aralık tarihinde hükümetin ekmek fiyatlarına zam getirmesinden sonra Nil kıyısındaki Atbera ve Port Sudan bölgelerinde başlamış fakat kısa sürede pek fazla eyalette rejim karşıtlığına geçmişti.

Sudan'daki gösterileri araştırmak için görevlendirilen Başsavcı Amir Muhammed İbrahim tarafından yapılan açıklamada, ortalama bir aydır süren gösteriler esnasında hayatını kaybedenlerin sayısının 29'a çıktığını belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal