Suudi Arabistan'dan İslam Düşmanlığına Destek!

İslam Peygamberi Hz. Muhammed’e (s.a.v) hakaret etmiş olması hasebiyle Müslüman dünyasının hedefine oturan Macron’a, sözde Müslüman Suudi Arabistan destek oldu.

25.10.2020-13:15 - (Son Güncelleme: 25.10.2020-13:56) Suudi Arabistan'dan İslam Düşmanlığına Destek!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 2 Ekim günü, ‘İslamcı ayrılıkçı’ düşüncelerle mücadele başlığı altında ‘Cumhuriyetin ortağı olması için İslam'ın yapılandırılması gerekiyor’ ifadelerinin yanı sıra Fransa'da yaşayan Müslümanların ayrılıkçı fikirleri savunan bir ideolojiye sahip oldukları ve bu kişilerin kendi yasalarını, Fransa'nın yasalarından üstün tuttuğuna dair iddiaları tüm İslam camiasından tepki toplarken, Suudi Arabistan’da karşılık buldu.

SES ÇIKARMA, YASALARA UY’

Suudi Arabistan merkezli Dünya İslam Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Muhammed bin Abdulkerim el-İsa, Macron’un açıklamasından yaklaşık 10 gün sonra Suudi televizyonunda verdiği mülakatta, ‘Müslümanların azınlıkta oldukları ülkelerin uygulamalarına ses çıkarmamasını ve yasalarına ayak uydurması’ çağrısında bulundu.

PRENS SELMAN'IN DANIŞMANI

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a yakınlığıyla bilinen ve dini meselelerdeki danışmanları arasında yer alan el-İsa, Müslümanlardan bulundukları ülkelerin uygulamalarını, yasalarını ve kurumlarını istintak etmemelerini, bu uygulamaların yasa ve kurumların ülkenin güvenlik ve istikrarını sağladığını, sosyal uyuma güç kattığını öne sürdü.

El-İsa, bu ülkelerde yaşayan Müslümanlara, ibadetlerini yerine getirirken yasal çerçevelere saygı duymalarını, dışarıdan gelen imamların kendi kültürlerini dinin parçası gibi gördüğü iddiasıyla, görev yaptıkları ülkelerde yetişmesi gerektiğini müdafaa etti.

Rabıta’nın resmi Twitter hesabı üzerinden, ‘ayrılıkçılık’ etiketiyle çok sayıda mesaj ve açıklamaya yer verildi.

Açıklamalarda, el-İsa’nın ‘tüm şiddet ve aşırıcılık şekillerini sonlandırmak için gerekli çabaları göstereceklerine dair Fransız yetkililere tam güvenini’ bildirmesiyle, ‘Fransız milletinin, güvenlik ve istikrarına zarar verebilecek her şeye karşı birleşerek gücünü göstermesi’ şeklindeki ifadeleri dikkatlerden kaçmadı.

Rabıta Genel Sekreteri'nin, ayrılıkçılığın tıkalı bir akıl, kalp ve gözlerin sonucu olduğu ile Rabıta'nın daha barışçıl bir dünya için açık olmayı ve inançlar arası iletişimi teşvik ettiği yönündeki mesajları da ‘Fransız hükümetinin, İslam'ı hedefe koyduğu ayrılıkçı fikirlerle mücadele programına destek’ olarak tefsir edildi.

El-İsa, 2019’da Fransa’ya yaptığı ziyaret sırasında, İslam Peygamberi Hz. Muhammed’e (s.a.v) hakaret içerikli karikatürler yayımlayan hiciv dergisi Charlie Hebdo’nun merkezini gezmek istemiş, provokasyon olarak görülebileceğinden dolayı talebi reddedilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal