Suudi Arabistan'da İkinci Darbe

Suud veliaht prensi Muhammed bin Selman, ülkesinde yeni bir darbe yaptı.

07.03.2020-08:26 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-13:00) Suudi Arabistan'da İkinci Darbe

Suud veliaht prensi Muhammed bin Selman, ülkesinde yeni bir darbe yaptı.
haber365 (RİYAD)- Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in kardeşi Ahmed bin Abdulaziz, ev hapsinde tutulan eski veliaht Prens Muhammed bin Nayef ve kardeşi Nawaf bin Nayef, "vatana ihanet-darbe teşebbüsü" suçlamasıyla tutuklandı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in kardeşi Ahmed bin Abdulaziz (Prens Ahmed) ile ev hapsinde bulunan eski veliaht prens Muhammed bin Nayef’in Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emri ile tutuklandıkları açıklandı.

Alınan bilgiye göre, Suudi ailesinin önde gelen isimlerinden Prens Ahmed ve eski veliaht prens Muhammed bin Nayef'in evlerine cuma günü sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

Olay yeri görgü tanıklarının ifadesine göre, tutuklama işlemi, yüzü maskeli ve siyah kıyafetli kraliyet mahkemesi muhafızları tarafından gerçekleşti. Tutuklama sebebinin ise ‘vatana ihanet’ olduğu öne sürüldü.
Ayrıca tutuklamaların Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın talimatıyla yapıldığı açıklandı.

PRENS AHMED SESSİZLİĞE GÖMÜLMÜŞTÜ
Prens Ahmed, Prens Muhammed bin Selman'ın göreve başlamasından bu yana genel olarak siyasetten uzak dursa da 2018 yılında Londra’daki evinin önünde kraliyet karşıtı ifadelerde bulunmasından ötürü ülkesine çağrılmıştı. Bunun ardından Prens Ahmed sessizliğe gömülmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal