Suudi Arabistan'da Darbe

Siyasi muhalefetin teşkilatlanmasına izin vermeyen Suud yönetimine karşı, yurt dışında parlamenter sistem isteyen bir parti kuruldu.

26.09.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-10:50) Suudi Arabistan'da Darbe

Suudi Arabistan'da  muhalifler, Suud'da demokratik bir yönetim yolu oluşturmak için ulusal birlik adlı bir parti kurulduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan, herhangi bir siyasi muhalefetin teşkilatlanmasına izin vermeyen mutlak bir monarşiyle yönetiliyor. Krallığın doksanıncı Milli Günü'nde kurulan Ulusal Birlik Partisi, muhalefete yönelik artan baskıların yüzünden yeni bir oluşuma gittiğini söyledi.

Parti, Kral Selman bin Abdülaziz döneminde iktidara karşı organize olan ilk siyasi hamle olarak tarihe geçti.Kral Selman'ın hamlesi ne olacak merak bekleniyor.

Partinin kuruluş genelgesinde, Ülkenin huzursuzluk veya şiddet içeren yollara kaymasını önlemek ve halkın çıkarları doğrultusunda Suudi Arabistan'ın dünya ile bölgesel ve uluslararası işbirliğini geliştirmek olduğu söylendi.

Parti, açıklamasında siyasi ufkun engellenmesinden de söz ederek, mevcut otoritenin sürekli şiddet ve baskı uygulamalarına karşı barışçıl bir değişim çağrısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal