Suudi Arabistan'a Sert Tavır!

İngiltere, Suudi Arabistan'ın "Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldüğü" açıklamasının ardından atılacak "sonraki adımları" ele aldığını bildirdi.

20.10.2018-14:21 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-14:13) Suudi Arabistan'a Sert Tavır!

İngiltere, Suudi Arabistan'ın "Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldüğü" açıklamasının ardından atılacak "sonraki adımları" ele aldığını bildirdi.

AP'DEN AÇIKLAMA

Avrupa Parlamentosu (AP), Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine yönelik 'acilen' uluslararası bir soruşturma başlatılmasını talep etti.

Avrupa Parlementosu Başkanı Tajani tarafından yapılan açıklamada, 'Acilen Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne yönelik kanıtların incelenmesini sağlayacak hassa bir uluslararası soruşturma başlatılmalı' ifadeleri kullanıldı.

BM'DEN KAŞIKÇI ÇAĞRISI

BM'den Suudi gazateci Cemal Kaşıkçı çağrısı! BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünden derin üzüntü duyduğunu duyurdu. Guterres, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünden derin üzüntü duyduğunun altını çizerek, hızlı, kapsamlı, şeffaf bir soruşturma çağrısı yaptı.

AB'DEN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de, Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 'ölümüyle' alakalı açıklamasına yönelik, 'AB Temsilcisi'nin (Federica Mogherini) de söylediği gibi bu durumla alakalı kapsamlı bir adli soruşturmanın gerçekleşmesini talep ediyoruz' dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal