Suudi Arabistan'a Giden Gabon Cumhurbaşkanı'ndan Haber Alınamıyor

24 Ekim tarihinde Geleceğe Yatırım Girişimi Konferansı'na katılmak için Suudi Arabistan'a giden Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo'dan haber alınamıyor.

19.11.2018-15:31 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-16:05)

Suudi Arabistan'la ilgili Lübnan Başbakanı Hariri'nin rehin alınması, ve gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın planlı bir şekilde öldürülmesinden sonra benzer bir haber daha geldi. Suudi Arabistan'da gerçekleşen zirveye katılmak üzere 24 Ekim tarihinde ülkesinden ayrılan Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo'dan haber alınamıyor.

1 AYDIR HABER YOK

Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo, Suudi Arabistan'da gerçekleşen zirveye katılmak için 24 Ekim'de ülkesinden ayrıldı. Aradan yaklaşık 1 ay zaman geçti fakat Ali Bongo'dan hiç haber yok.

AFRİKA BİRLİĞİ, GABON'A HEYET GÖNDERECEK

Gabonlu görevliler, Cumhurbaşkanı'nın Riyad'da aşırı halsizlik sebebinden hastaneye kaldırıldığını ifade etti fakat açıklamaları yetersiz bulan Afrika Birliği, Gabon'a uzman heyet gönderecek.

SAĞLIK DURUMUNDAN ENDİŞE DUYULUYOR

Heyet hem ülkedeki siyasi durum hem de Bongo'nun sağlığı hakkında bilgi toplayacak. Afrika Birliği Başkanı, Bongo'nun sağlık durumu hakkında bazı gelişmelerden endişe duyduklarını belirtti.

Bongo'nun bazı görevlileri, sağlık durumundaki belirsizlik sebebi ile kısa süre önce yardımcısına devredilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal