Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman 27 Gündür Kayıp! Öldürüldü Mü?

Suudi Arabistan'ın 'fiili kralı' Muhammed bin Selman, tam 27 gündür kayıp. Hakkında öldürüldüğüne dair çeşitli iddialar var.

17.05.2018-21:44 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-23:02)

Tahran’ın radikal muhafazakar yönelimli gazetesi Keyhan, bir Arap istihbarat servisine dayandırdığı haberinde Suudi Veliaht Prensi'nin geçen ayki darbe teşebbüsünde öldürülmüş olabileceğini öne sürdü.

Bir Arap devletinin üst düzey sorumlularına gönderilen istihbarat raporunu gördüğünü iddia eden Tahran’ın Keyhan gazetesi, Suudi Arabistan'ın ‘fiili kralı’ konumundaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın (MbS) 21 Nisan tarihinde sarayına gerçekleştirilen saldırıda öldürülmüş olabileceği iddiasında bulundu

Rapora göre saldırı esnasında Selman’ın iki kurşunla vurulduğunu öne süren gazete, nisan ayının sonlarından beri hiç ortada gözükmediğine göre Selman’ın ölmüş olabileceğini aktardı.

21 Nisan'da başkent Riyad'daki Suudi Kralı'nın sarayı çevresinde şiddetli silah sesleri gelmişti. Sonrasında Kral Selman ile oğlu Muhammed bin Selman'ın Riyad'da ABD'nin koruması altındaki bir hava üssünün sığınağına götürüldüğü haberleri gelmişti.

'SARAY ÜZERİNDE UÇAN İHA'YA GÖRE HAREKET ETTİLER'

Suudi Arabistan yöneticileri ve medya organları hadiseyle alakalı sessizliğini korurken çelişkili haberler ve tanıklıklar gün yüzüne çıktı.

Saray çevresinde oturanlar darbe teşebbüsünde bulunulduğundan, saraya saldıran askerlerin saray üzerinde uçan bir İHA'nın gönderdiği görüntüler ve istihbarata göre hareket ettiğinden bahsetti.

'ÜST DÜZEY KARA SUBAYI LİDERLİĞİNDE'

Suudi Arabistan muhalefeti mensupları da kara kuvvetlerinden üst düzey bir subayın kral ile veliaht prensi öldürmek için saraya baskın gerçekleştirdiğini ifade etti.

'VELİAHTIN MUHAFIZLARI DİZGİNLERİ ELE ALDI'

Olayla ilgili görüntülerde sarayın etrafına çok sayıda zırhlı aracın yerleştiği görüldü. Sonrasında başkentte güvenliğin sağlanması vazifesini fiili kralın özel muhafızları aldı.

MEDYA KARŞISINA ÇIKMADAN GÜN GEÇİRMEZKEN

Medyatik bir karakret olan ve neredeyse her gün kamuoyunun karşısına çıkıp haber olan 33 yaşındaki Suudi Veliaht Prensi'nin o günden beri yani 27 gündür ortalıkta gözükmemesi iddiaları güçlendiriyorç

CIA Direktörlüğü’nden ABD Dışişleri Bakanlığına geçen Mike Pompeo'nun bu konumla ilk kez 28 Nisan'da Riyad'a yaptığı seyahatte de prens basının karşısına çıkmadı. Bakan Pompeo'nun sadece Kral Selman ve Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr'le görüntüleri servis edildi.

DARBE SÖYLENTİSİ DE DÜŞMANI DA ÇOK

21-28 Nisan tarihleri arasında yayımlanan bazı görüntüler Veliaht Prensi Suudi ve yabancı sorumlularla bir arada gösterdi, ama bu görüntülerin çekilme tarihi açıklanmadı.

Kral Selman'ın oğlu olan ve Haziran 2017 tarihinde 1. Veliaht konumuna geldiğinden beri yolsuzlukla mücadele adı altında yüzlerce üst düzey kişiyi gözaltına almak dahil tartışmaya açık, aşırı icraatların altından imzanı olan prensin düşmanı çoktu ve devamlı darbe hazırlığı dedikoduları dolaşıyordu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal