Suudi Arabistan ve BAE Hastaneleri Bombalıyor

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, hastaneleri bombalamaya başladı. Hastanede tedavi gören hastaların bodrum katına saklandığı görüldü.

24.10.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 24.10.2020-15:27) Suudi Arabistan ve BAE Hastaneleri Bombalıyor

Suudi Arabistan ve BAE, Yemen'de hastaneleri bombaladı. Yemen El Amel Hastanesi'nde kanser tedavisi gören hastaların Suud ve BAE'nin bombardıman saldırısından kaçmak için hastanenin bodrum katına saklandığı görüldü. 

YEMEN'DEKİ SAVAŞTA NELER OLMUŞTU?

Yemen, 6 yıldır süren iç savaş nedeniyle dünyanın en fakir ülkelerinden biri haline geldi. savaşta 112 bin kişi hayatını kaybederken, 28 milyonluk ülke nüfusunun 24 milyonu insani yardıma muhtaç durumda.

Çatışmaların şiddetlenerek devam etmesi sonucunda Yemen'in çehresi tamamen değişti. Arap Koalisyonu'nun Yemen'e müdahalesi, siyasi krizin yanı sıra insani krizin de ortaya çıkmasına neden oldu.

Geçtiğimiz ay Cenevre merkezli İnsan Hakları ve Özgürlükleri Örgütü, yazılı olarak yaptığı açıklamada Suudi Arabistan ve BAE'nin Yemen topraklarındaki faaliyetlerinin Yemen'in egemenliğini ihlal ettiğini belirtti.

Örgüt, Suudi Arabistan ve BAE'nin yaklaşık 133 hastaneyi, 80 köprüyü ve 4 binden fazla istasyonu yıkarak Yemen'in altyapısını ciddi bir şekilde tahrip ettiğini ve bölge sakinlerinin göç etmesine neden olduğunu ifade etti. Örgüt açıklamasında "Bunlar uluslararası hukukun ciddi anlamda ihlalidir" demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal