Suudi Arabistan ve ABD, Pakistan'dan Ara Buluculuk İstedi

Pakistan Başbakanı İmran Han, Suudi Arabistan Veliaht Prens Selman ve ABD Başkanı Trump'ın İran ile aralarındaki sorunlar için arabuluculuk yapmasını istendiğini açıkladı.

25.09.2019-12:42 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-12:41)
BM 74. Genel Kurulu Görüşmeleri için New York'ta bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han düzenlediği basın toplantısında Suudi Arabistan Veliaht Prens Selman ve ABD Başkanı Trump'ın İran ile aralarındaki sorunlar için arabuluculuk yapmasını istendiğini açıkladı.

Basın toplantısında Dünya liderlerini Keşmir sorunu konusunda uyarmak için New York'a geldiğini açıklayan Pakistan Başbakanı İmran Han, ''Nükleer silahlara sahip iki ülkenin karşı karşıya gelmesi söz konusu.'' açıklamasında bulundu.

Keşmir'deki endişe verici durumun giderek kötüleştiğine belirten İmran Han, uluslararası topluma sorunun çözümü için harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Pakistan Başbakanı İmran Han basın toplantısında, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi ise ''ırkçılıkla'' suçladı.

ABD Başkanı Trump ile ilgili soru üzerine İmran Han, ''Trump'tan önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile petrol tesislerine yönelik saldırıları konuştum, o da benden İran Cumhurbaşkanı ile konuşmamı istedi, onunla görüşeceğimi biliyordu. Başkan Trump da bana 'Gerginliği azaltabilir miyiz?' diye sordu. Bu mesajı (Ruhani'ye) ilettim. Elimizden geleni deniyoruz ve ara buluculuk yapıyoruz.'' açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal