Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı'ndan Türkiye İçin Kışkırtıcı Boykot Çağrısı

Türk mallarına boykot uygulayan Suudi Arabistan'ın Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan, Türkiye'ye boykot uygulamanın Suudlu tüccar ve tüketicinin sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

05.10.2020-17:17 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-16:57) Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı'ndan Türkiye İçin Kışkırtıcı Boykot Çağrısı

Gerek Cemal Kaşıkçı olay gerekse İsraille normalleşme yolunda atılan adımlar, Suudilerin Türkiye ile ilişkilerinde mesafe yaratmıştı.

Tam da bu noktada ortalığı kızıştıracak açıklamalarda bulunan  Suudi Arabistan'ın Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan, ''Türk hükümetinin, hükümetimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik süregelen saldırgan tutumu nedeniyle Türkiye'ye dair, ithalat, yatırım ya da turizm olsun her şeye boykot uygulamak her Suudlu tüccar ya da tüketicinin sorumluluğudur.'' açıklamasını yaptı.

MÜTEAHHİTLERE DE BOYKOT

Türk malları için boykot kararı alan Suudi Arabistan, aynı kararı Türk mütahitler üzerinde de uygulamaya başladı.

Konuya yönelik açıklama yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin ülkede 2018'de yaklaşık 3 milyar dolarlık iş aldıklarını ancak rakamın 2020'nin ilk 8 ayında 21 milyon dolara düştüğünü söylemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal