Suudi Arabistan, Rusya Petrol Piyasası İstikrarını Koruma Anlaşmasını Genişletecek

Suudi Prens Muhammed bin Salman, Çin ve Rusya dahil olmak üzere birçok petrol ihraç eden ülkenin petrol piyasasını terk edeceğini söyledi.

25.10.2018-12:31 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-12:29) Suudi Arabistan, Rusya Petrol Piyasası İstikrarını Koruma Anlaşmasını Genişletecek

Suudi Prens Muhammed bin Salman, Çin ve Rusya dahil olmak üzere birçok petrol ihraç eden ülkenin petrol piyasasını terk edeceğini söyledi. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih’in de belirttiği gibi, petrol stoklarındaki artış devam ederse, “dengeye ulaşmak için aşağı doğru bir müdahale” olacağını söyledi. Khalid Al-Falih'e göre, Rusya ve Suudi Arabistan petrol piyasasının istikrarını korumak için anlaşmayı genişletmeyi kabul ettiler. Bakan, fiyatların piyasa güçleri tarafından belirlendiğini belirterek, petrol fiyatlarında beklenenlere dair yorum yapmayı reddetti.

24 Ekim'de Petrol İhraç Eden Ülkelerin Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Mohammad Barkindo ve Hindistan Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Dharmendra Pradhan, Yeni Delhi'deki OPEC-Hindistan Enerji Diyaloğu'nun üçüncü toplantısını düzenlediler ve Hindistan'ın yüksek petrol fiyatları konusundaki endişelerinin yanı sıra petrol piyasasında güncel gelişmeleri tartıştılar.

2016 yılında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu (OPEC) ve OPEC dışındaki bazı petrol üreticileri, küresel petrol fiyatlarını dengelemek amacıyla toplamda 1,8 milyon varil kesmeye karar verdiler. 2017 yılında yürürlüğe giren anlaşma, o tarihten bu yana iki kez uzatıldı ve 2018'in sonuna kadar yürürlükte kalacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal