Suudi Arabistan Katar İçin Harekete Geçti!

Suudi Arabistan'ın Katar sınırında hedeflediği ‘Selva Kanalı’ projesinin ilk hamlesi olarak sınır kapısının idaresinin tamamen sınır muhafızlarına devredilmesi yönünde talimat verildiği ifade edildi.

10.04.2018-14:38 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-14:35) Suudi Arabistan Katar İçin Harekete Geçti!

Suudi Arabistan'ın Riyad gazetesinde yayınlanan haberde, ‘Selva Kanalı’ projesi hakkında yeni detaylar ifade edildi. Riyad idaresinin, proje bünyesinde ilk olarak Katar'a açılan tek gümrük noktası Selva Sınır Kapısı'ndaki sivil kuvvetlerin tahliye edilmesi ve bütün idarenin Suudi Arabistan sınır muhafızlarına devredilmesi talimatı verdiği iddia edildi.

‘Selva Kanalı'nın inşası için Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır koalisyonu’ ismi altında yayınlanan haberde, projenin Suudi Arabistan ve BAE özel sektörleri tarafından finanse edileceği, kazı çalışmalarını ise bu meselede tecrübesi olan Mısırlı firmalar tarafından üstlenileceği bildirildi.

Haberde bununla birlikte iki ülke arasında açılması düşünülen Selva Kanalı ile Katar'ın Suudi Arabistan'dan tam olarak bağlantılarının kesilmeyeceğine vurgu yapıldı. Suudi Arabistan'ın kanalın diğer tarafında da toprağının bulunacağının ve burada bir askeri üs kurulacağı öne sürüldü.

Riyad idaresinin buradaki topraklarının diğer kısmını ise ileride inşa edeceği nükleer tesislerden ortaya çıkacak atıklar için kullanacağı ifade edildi. BAE'nin de Katar'a yakın sınır yerleşkesini aynı şekilde nükleer reaktör atıkları için kullanacağı belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal