Suudi Arabistan Kaşıkçı Cinayetine Karışan 5 İsme İdam Cezası Verdi

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı cinayetinde adı geçen 11 zanlıdan 5'i hakkında idam cezası talep etti.

03.01.2019-13:29 - (Son Güncelleme: 03.01.2019-16:42) Suudi Arabistan Kaşıkçı Cinayetine Karışan 5 İsme İdam Cezası Verdi

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı cinayetinde adı geçen 11 zanlıdan 5'i hakkında idam cezası talep etti. Kaşıkçı cinayeti kapsamında 11 şüphelinin ilk duruşması Suudi Arabistan’da başladı. Suudi savcı 5 şüpheli hakkında idam cezası istedi.

 ŞÜPHELİLER CİNAYETLE SUÇLANMIŞTI

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Kasım ayında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile alakalı açıklamalar yapmış, yapılan açıklamalarda Başsavcılık Sözcüsü yürütülen cinayet soruşturmasında 21 kişinin isminin geçtiğini belirterek, 11 kişinin cinayet ile suçlandığını bildirmişti.

ÖNCESİNDE NE OLMUŞTU?

Washington Post gazetesinde köşe yazarı olan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim Salı günü resmi işlemlerini halletmek amacıyla Suudi Arabistan'ın İstanbul’da bulunan Başkonsolosluğuna gitmiş ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet görevlilerinin yaptığı incelemelerde, Kaşıkçı'nın başkonsolosluktan bir daha çıkmadığı tespit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de bulunduğu 15 Suudi vatandaşının yer aldığı, bu kişilerin sonrasında ülkelerine geri döndükleri öğrenilmişti.

Konuyla alakalı olarak Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan ortak bir çalışma başlatılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde görevlendirilen bir başsavcı vekili ile bir savcı gözetiminde konsolosluk binası ile Türkiye'den ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin evinde arama- inceleme düzenlenmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal