Suudi Arabistan, İstihbarat İçin Twitter Çalışanlarını mı Satın Aldı?

Suudi Arabistan'ın, istihbarat için bazı Twitter çalışanlarını 'satın alarak' bir milyondan fazla takipçisi olan gazetecilerin ve hükümet muhaliflerinin hesaplarını izlediği tespit edildi.

07.11.2019-10:15 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-10:04)

ABD basınında yer alan haberlere göre, San Francisco'daki ABD Bölge Mahkemesi'nde açılan davanın dilekçesinde, Suudi üst düzey yetkililerin, binlerce Twitter kullanıcısının özel verilerine erişim sağlamak amacıyla sosyal medya devi çalışanlarını koordineli şekilde istihbarat amacıyla 'satın alarak' kullandığı detaylı olarak aktarıldı.

Soruşturmayı sürdüren savcılar, 2015'ten beri 6 binden fazla Twitter kullanıcısının hesabına girildiğini, bunlardan en az 33'ü hakkında Suudi Arabistan kolluk kuvvetleri tarafından daha önceden Twitter şirketine acil ifşa talebinde bulunulduğunu belirtildi.

Hedeflenen hesaplar arasında, 1 milyondan fazla takipçisi bulunan popüler gazetecilerin ve hükümet muhaliflerinin de bulunduğu kaydedildi.

TWİTTER ÇALIŞANLARINA 10 BİN DOLAR ÖDÜL

Mahkemeye beyan edilen dilekçede bir de şirketteki görevleri Twitter kullanıcılarının özel bilgilerine erişimi gerektirmeyen Twitter çalışanlarının, pahalı saatler ve gizli banka hesaplarına aktarılan 10 binlerce dolar ile ödüllendirildiği bilgisi kaydedildi 

Olayın ortaya çıkmasından sonra işlerine son verilen ve Suudi hükümeti adına çalışan iki Twitter çalışanından birinin, ertesi gün ailesi ile birlikte Suudi Arabistan'a uçup bir daha ABD'ye gelmediği, diğerinin ise açılan dava çerçevesinde hakim karşısına çıkmasının beklendiği açıklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal