Suudi Arabistan: İran İle Savaşmak İstemiyoruz

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, "İran'la savaş istemediğimizi söyledik, İranlılar bunu görmeli" ifadesinde bulundu

30.05.2019-16:08 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-17:06)

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, "İran'la savaş istemediklerini fakat bölgedeki durumun normalleşmesinin İran'a bağlı olduğunu" belirtti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye açıklamalarda bulunan Cubeyr, İran ile son haftalarda gittikçe yükselen gerginliğe ilişkin yorumlamalarda bulundu.

Bölgedeki durumu oldukça hassas olarak tanımlayan Cubeyr, "Savaş istemediğimizi ve ne pahasına olursa olsun savaşı engelleyeceğimizi söyledik. İranlılar durumun normal duruma gelmesini istiyorsa bunu görmelidir" ifadesinde bulundu.

İRAN'IN ÜLKELERE SİLAH SOKTUĞU İDDİASI  

Cubeyr, İran'ın bölgedeki ülkelere müdahale ettiğini aktarark, Tahran'ın suçlamaları reddettiğinin hatırlatılmasına karşılık, "İran'ın suçlamaları reddetmesi komik bir durum çünkü bütün işaretler İranlıların ülkelere silah soktuğunu gösteriyor. Bunu biz söylemiyoruz, uluslararası soruşturmalar söylüyor" şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan'ın İran'a karşı bir saldırı olasılığının sorulması üzerine Cubeyr, "Bu doğru değil. Savaş bölgedeki herkese zarar verecektir. Biz ne pahasına olursa olsun savaştan yana olmadığımızı çok açık bir şekilde belirttik fakat top şu anda İran'ın sahasında" sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal