Suudi Arabistan, Irak'ta Füzeli Saldırı Düzenleyen İran'ı Kınadı

Suudi Arabistan, perşembe günün İran’ın ABD birliklerinin olduğu askeri üslere yaptığı füze saldırıları nedeniyle kınama mesajı yayınladı.

10.01.2020-12:52 - (Son Güncelleme: 10.01.2020-14:35) Suudi Arabistan, Irak'ta Füzeli Saldırı Düzenleyen İran'ı Kınadı

Ülkenin resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre Suudi Arabistan, "Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği" gerekçesiyle İran’ı kınarken, çatışmanın taraflarını gerginliği azaltmaya davet etti.

Açıklamada şu mesajlara yer verildi:

"Suudi Arabistan Krallığı Irak’taki son gelişmeleri yakından takip etmekle birlikte, İran tarafından IŞİD’e karşı faaliyet gösteren koalisyon güçleri unsurlarının bulunduğu iki askeri üsse yapılan saldırıları Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği için kınamaktadır. Suudi Arabistan, tüm taraflara sakinleşme, şiddeti tırmandırmama ve Irak’ın istikrarı ve güvenliğini korumaya davet ediyor"

Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Selman, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve liderliği her zaman Irak ve halkının yanında yer alacağını ifade etmişti.

Prens Selman, "Suudi Arabistan, dış güçler arasındaki savaş ve çatışma tehlikesini ortadan kaldırmak ve Irak halkının geçmişte çektiği acıların ardından refah içinde yaşaması için elinden geleni yapacaktır" şeklinde konuşmuştu.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin 3 Ocak’ta ABD tarafından öldürülmesinin ardından İran tarafından Irak’taki ABD üslerine füze saldırısı düzenlemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal