Suudi Arabistan Hamas Mensuplarını Yargılamaya Başladı

Suudi Arabistan'da tutuklu olan Filistinli ve Ürdünlü Hamas Hareketi mensuplarının yargılanmasına başlandığı aktarıldı.

09.03.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-09:08) Suudi Arabistan Hamas Mensuplarını Yargılamaya Başladı
Suudi Arabistan'da tutuklu olan Filistinli ve Ürdünlü Hamas Hareketi mensuplarının yargılanmasına başlandığı aktarıldı.

Hamas Hareketi Resmi Sözcüsü Hazim Kasım'ın açıklamasında, Suudi Arabistan makamlarının Filistinli lider kadrolarını tutuklatarak mahkemelere götürülmesinin oldukça üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

Bu gelişmeyi Hamas'ın kınandığını ifade eden Kasım, tutukluların ivedilikle serbest bırakılmasını talep etti.

Suudi Arabistan Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan mahkemede yargılanan Muhammed el-Hudari'nin (81) kardeşi Abdulmacid el-Hudari abisinin Hamas'ın lider kadrosunun içinde olduğu Nisan 2018 yılından bu yana tutuklu olduğunu belirtti.

Abdulmacid Hudari, ağabeyi ve yeğeni Hani el-Hudari'nin dün yapılan duruşmada kendilerine "terör örgütüne üye olmak ve örgüte finansal destek sağlamak" gibi suçlamalarda bulunulduğunu ifade etti. Hudari, duruşmanın ikinci oturumunun ramazan ayının 12. günü yapılacağını belirtti.

Hamas Hareketi, 9 Eylül 2020'de Suudi Arabistan'la "ilişkileri yönetmekle sorumlu" ve 20 senedir bu vazifeyi üstlenen, örgütün lider kadrosundan Muhammed el-Hudari ve oğlunun tutuklandığını açıklamıştı.

Merkezi Cenevre'de olan Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi de 6 Eylül 2019 yılında yaptığı açıklamasında Suudi Arabistan'ın aralarında Hudari'nin de olduğu 60 Filistinliyi gerekçesiz gözaltında tuttuğuna dair bilgiler aktarılmıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal