Suudi Arabistan: Hac Planlarınızı Bir Süre Erteleyin

Suudi Arabistan, bu sene hac için ülkelerine gelmeyi planlayan Müslümanlara ‘planlarını erteleme’ çağrısında bulundu.

01.04.2020-17:31 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-17:32) Suudi Arabistan: Hac Planlarınızı Bir Süre Erteleyin

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten, coronavirüs salgını sebebiyle güvenlik anlamında endişe duyduklarını ifade ederek, Müslümanlara bu sene hac ziyareti için plan yapmadan önce bir süre daha beklemelerini kaydetti

Benten, “Suudi Arabistan, hacılara ve umrecilere hizmet etmeye tamamen hazır. Fakat bu şartlar altında, Allah’ın bizi kurtarması için dua ettiğimiz küresel bir salgından bahsederken, Krallık, Müslümanların ve vatandaşların sağlığını korumayı önemsiyor. Bu yüzden tüm dünyadaki Müslüman kardeşlerimizden durum netleşene kadar (tur operatörleriyle) anlaşma yapmadan önce beklemelerini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜCRET İADESİ YAPILACAK

Benten, ayrıca Sağlık Bakanlığı ile birlikte, karantina kararı verilmeden önce umre için ülkeye gelenleri ve bu kişilerin kaldığı otelleri denetlediklerini ifade etti.

Bakan bunun dışında, umre ziyareti için vize alan fakat karantina sebebiyle ülkeye gidemeyen kişilerin ücretlerini iade edeceklerini belirtti.

2 MİLYON MÜSLÜMAN'IN GİTMESİ BEKLENİYORDU

Suudi Arabistan, daha önce coronavirüs sebebiyle umre ziyaretlerini durdurmuştu. Ülkede bunun dışında Mekke ve Medine’ye girişlere de yasak getirilmişti.

Bu sene hac için yaklaşık 2 milyon Müslümanın, Mekke ve Medine’ye gidecekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal