Suudi Arabistan Da Coronavirüse Teslim Oldu

Ortadoğu’nun en baskıcı diktatörlüklerin başında gelen Suudi Arabistan’da, coronavirüse yakalanan binlerce Suud vatandaşları arasında seri ölümler başladı.

24.03.2020-11:34 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-12:00) Suudi Arabistan Da Coronavirüse Teslim Oldu

haber365 (MEDİNE) – Dünyanın en sert diktatörlüklerinden biri olan Suudi Arabistan’da rejimin bütün saklama çalışmalarına rağmen coronavirüs salgını artık gizlenemez hale geldi. Virüsün kontrolünü sağlayamayan rejim, kitlesel ölümleri engellemeye çalışıyor.

Medine muhabirimizin edindiği bilgilere göre şehirdeki bütün kamu hastanelerinin yoğum bakım üniteleri dolmuş durumda. Yetersiz kalan hastanelerde de yeni ünite kurulmaya çalışılıyor ancak yeterli teknik malzeme olmadığı için kurulan yeni üniteler de tam kapasite çalışmıyor.

Başkent Riyad’da bulunan ve ülkenin en büyük sağlık merkezi olan King Fahd Hospital’in de yoğun bakım birimi tamamen dolu olduğu öğrenildi. Hastanenin daha önce Riyad dışında hasta kabul ettiğini belirten kaynaklar, 23 Mart itibarıyla şehir dışında hiçbir hasta kabul etmediğini ve bütün cerrahi operasyonları belirsiz bir tarihe ertelediğini belirtti.

İlk belirlemelere göre sadece Medine’de coronavirüsten dolayı 37 Suudi vatandaşının öldü. Riyad’daki King Fahd Hospital’de de ölümlerin başladığı ve ölülerin ailelerine teslim edilmeden izole bir şekilde gömüldüğü bilgisine ulaşıldı.
Diğer yandan Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı bu ölümleri perdelemeye çalışıyor. Bakanlık sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali, ülkedeki yeni tip coronavirüs vaka sayısının 562 olduğunu iddia etti ve ülkede coronavirüs kaynaklı ölüm yaşanmadığını öne sürdü.

İNTERNET ERİŞİMİ KISITLANDI VE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Suudi krallığında halkın bilgiye ulaşımı ve kitlesel iletişimi engellemek için internet erişimi ciddi boyutlarda kısıtlandı. Bunun yanında İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Talal eş-Şalhub ülke genelinde 3 haftalık sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini duyurdu. Suudi Arabistan’da sokağa çıkma yasağı 19-06 arasında uygulanacak. Arabistan’da gündüz hava sıcaklığından dolayı normal vatandaşların sokğa çıkmadıkları ve akşam gün batımı ile birlikte sabah namazına kadar sokağa çıktığı biliniyor.

Eş-Halhub, yasağa uymayanların 21 gün hapis cezasına çarptırılacaklarını da duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal