Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan ABD'nin Sözde Barış Planına Destek

ABD'nin İsrail-Filistin sorununa dair sunduğu 'Ortadoğu Barış Planı'na BAE, Katar ve Suudi Arabistan'dan destek mesajları geldi.

29.01.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-16:49)
ABD'nin İsrail - Filistin anlaşmazlığına ilişkin 'Ortadoğu Barış Planı' olarak sunduğu, ancak Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanındığı tek taraflı 'Yüzyılın Anlaşması'na Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri destek verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında duyurduğu 'Yüzyılın Anlaşması' olarak da anılan tek taraflı Orta Doğu barış planına ilişkin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden destek açıklaması geldi.

Konuya ilişkin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Trump'ın Filistin-İsrail barışı için çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.

BAE: ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ NOKTASI
Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ABD Büyükelçisi ise, "Bugün açıklanan barış planı, ABD öncülüğündeki uluslararası bir çerçevede gerçekleştirilecek müzakerelere geri dönülmesi için önemli bir başlangıç noktası sunuyor" ifadelerini kullandı.

İlerleyen saatlerde, Katar Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yayınlayarak şu ifadelere yer verdi: "Uluslararası meşruiyet çerçevesi bünyesinde olduğu sürece ABD'nin Arap-İsrail çatışması için sarf ettiği çabaları memnuniyetle karşılarız. Filistinlilerin hakları koruma altına alınmadıkça ve 1967 sınırları çerçevesinde egemen bir devlet kurulmadığı sürece barışa ulaşılması mümkün değil."

ABD Başkanı Donald Trump, bugün İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun katıldığı Beyaz Saray'daki basın toplantısında 'barış anlaşmasını' açıklamıştı.

Netanyahu, ABD'nin 'Orta Doğu barış planı' kapsamında Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini 'İsrail toprağı' olarak tanıyacağını duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal