Suudi Arabistan, 9 Ülke İle Uçak ve Gemi Seferlerini Durdurdu

Suudi Arabistan, yeni tip coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında aralarında Mısır, BAE ve Bahreyn de olmak üzere, 9 ülke ile uçak ve gemi seferlerini geçici olarak durdurdu.

09.03.2020-10:13 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-10:10) Suudi Arabistan, 9 Ülke İle Uçak ve Gemi Seferlerini Durdurdu

Suudi Arabistan resmi haber ajansı (SPA) İçişleri Bakanlığından yetkili kaynağın yaptığı açıklamaya göre, hükümet, vatandaşların ve ülkede ikamet eden yabancıların Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Güney Kore, Mısır, İtalya ve Irak'a gidişlerini geçici olarak askıya aldı.

İsmi geçen ülkelerden gelenlerin ve son 14 gün içinde oralarda bulunanların da ülkeye girişinin geçici olarak askıya alındığı ifade edildiği açıklamada, Suudi Arabistan'ın bu ülkelerle uçak ve gemi seferlerini de durdurduğu bildirildi.

Açıklamada, BAE, Kuveyt ve Bahreyn'den gelenlere getirilen kısıtlamanın sadece havayolu üzerinden geçerli olduğunun altını çizerek, kara yolu girişlerine yasak getirilmediğine işaret edildi.

İçişleri yetkilisi, gerekli ve zaruri önlemlerin alınarak tahliye, nakliye ve ticari seferlerin bunun dışında tutulduğu, ayrıca insani ve istisnai durumlar için İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının eşgüdümlü çalışacağını kaydetti.

TÜM CAMİLERDE DİNİ DERSLER ASKIYA ALINDI

Suudi Arabistan makamları, coronavirüsten korunma amacıyla tüm camilerde dini ders ve Kuran ezberleme halkalarının askıya alındığını duyurdu.

Suudi Arabistan resmi televizyon kanalında acil koduyla verilen haberde, tüm camilerdeki dini dersler, vaaz programları ve Kuran ezberleme halkalarının pazartesiden itibaren ikinci bir emre kadar durdurulduğu ifade edildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı (SPA) ise verdiği habere göre, Mescid Haram ve Mescidi Nebevi İşleri Genel Başkanlığı bu mescitlere bağlı diğer kurum ve mekanlara tüm ziyaret programlarının da iptal edildiğini bildirdi. Ziyareti yasaklanan bu yerler arasında Kabe örtüsünün imal edildiği Kral Abdülaziz Kompleksi, Haremeyn İmareti Fuarı ve Haremi Şerif Kütüphanesi gibi merkezler var.

Kısa bir süre önce de Eğitim Bakanlığı, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının önüne geçebilmek amacıyla yarından (pazartesi) itibaren ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurmuştu.

Bugün ülkenin doğusundaki yoğun Şii nüfusuyla bilinen Katif şehri karantina altına alınmıştı. Ülkede bulunan 11 coronavirüs vakasının hepsinin Katif'te olması da dikkat çekerken, alınan ihtiyati önlemler artırılmış, sağlık merkezleri, eczaneler, akaryakıt istasyonları ve güvenlik güçleri dışındaki devlet ve özel kurumlardaki çalışmalar da askıya alınmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal