Suudi Akademisyen: Prens Salman Ancak ABD'nin Yardımıyla Kurtulabilir

Madawi Al-Rasheed, ABD'den Mohammad bin Salman'a şartlı destek vermesini istedi.

10.11.2018-11:42 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-11:39) Suudi Akademisyen: Prens Salman Ancak ABD'nin Yardımıyla Kurtulabilir

Madawi Al-Rasheed, ABD'den Mohammad bin Salman'a şartlı destek vermesini istedi. Suudi akademisyen Al-Rasheed, ABD'yi Washington Post gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sonra Suudi Arabistan'a olan desteğini yeniden gözden geçirmeye çağırdı. ''Dış İlişkiler Dergisi için ABD neden Mohammad bin Salman'ı kontrol edemiyor?’’ başlıklı makalede, Londra Ekonomi Üniversitesi Orta Doğu Merkezi'nde misafir profesör olan Madawi Al-Rasheed şöyle yazdı: ''Mohammad bin Salman’in insanların özgürlüklerini ve hukukun üstünlüğünü kabul etmesine koşut olarak devletler ona destek sağlayabilir.'' Al-Rasheed, “Bu, uluslararası topluma sıfır saygı göstermiş ve diplomatik güveni özellikle Türkiye ile ciddi bir şekilde ihlal etmiş olan, genç güç sahibi bir prensi dizginlemeye yardımcı olacaktır.” diye ekledi.

Suudi vatandaşı ve Washington Post gazetesi köşe yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim’de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nun öldürüldü.

Kralın cinayeti inkar etmesinden haftalar sonra, krallık Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldürüldüğünü itiraf etti, ancak Suudi kraliyet ailesinin onu öldürme amaçlı bir plan hakkında önceden bilgisi olmadığını iddia etti. Şimdiye kadar, Suudi Arabistan'da cinayetle ilgili olarak güvenlik görevlileri de dahil olmak üzere 18 kişi tutuklandı.

Al-Rasheed, “Taht prensibine tam bir itaat ve sadakat gerektiren yeni Suudi totaliterliği, Kaşıkçı cinayeti skandalıyla sonuçlandı.” diye yazdı. Al-Rasheed, “ABD’den açık bir cevap ve net bir mesajın gönderilmesi genç veliaht prensini cinayetten kurtulabilir.” diye ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal