Suriyeliler Rekor Kırdı Birinci Sıraya Yerleşti

Ülkesindeki savaştan kaçan ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler, resmi rakamlara göre son 7 senede 7 bin 243 yeni firma açtı.

26.07.2018-22:29 - (Son Güncelleme: 26.07.2018-22:26)

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler, resmi rakamlara göre son 7 senede 7 bin 243 yeni şirket kurdu. Kayıt dışı açılan şirketlerle beraber bu sayının 10 binden fazla olduğu düşünülüyor. Kurulan firmaların başında, toptan ticaret, konut ve inşaat sektörleri geliyor.

BÜYÜK GÖÇ MAYISTA BAŞLADI

Büyük Suriyeli göçü 2011 senesinin Mayıs ayında başladı. Ülkedeki iç karışıklıktan kaçan mülteciler; ilk başlarda Gaziantep, Kilis ve Hatay gibi ülkelerinin sınırına yakın kentlere göç etti. Sonrasında bu göç dalgası büyük şehirlere doğru kaydı. İlk senelerde Türkiye'ye gelen göçmenlerin bir bölümü daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa ülkelerine kaçamaya çalıştı. Bazı mülteciler de iç karışıklığın hafiflemesi ile beraber Suriye’ye geri döndü.

SURİYELİLER TÜRKİYE'DE YABANCI ŞİRKET KURANLAR LİSTESİNİN BAŞINDA YER ALIYOR

Haziran 2018 itibari ile ülke genelinde toplam 3 milyon 325 bin Suriyeli ikamet ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin yayınladığı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğü'nün verilerine göre, aradan geçen 7 senede ülkede yaşamaya başlayan mülteciler, geçimlerini sağlamak için 7 bin 243 firma kurdu. Kayıt dışı şirketlerle beraber bu sayının 10 binin üzerine olduğu tahmin ediliyor. Bu sayılarla Suriyeliler Türkiye'de, her sene yeni şirket kuran yabancılar arasında 1. sırada yer alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal