Suriyeli Mültecilerin Yurda Dönüş Kapısı Açıldı

Yüzlerce Suriyeli, devam etmekte olan gönüllü geri dönüş programının bir parçası olarak Suriye’nin terörsüz bölgelerine yerleşmek için Salı günü Türkiye’den ayrıldı.

20.11.2018-17:26 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-17:23) Suriyeli Mültecilerin Yurda Dönüş Kapısı Açıldı

Yüzlerce Suriyeli, devam etmekte olan gönüllü geri dönüş programının bir parçası olarak Suriye’nin terörsüz bölgelerine yerleşmek için Salı günü Türkiye’den ayrıldı. Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan mülteciler Kilis yakınlarındaki Suriye topraklarının terörde arındırılmasıyla ülkelerine geri dönüyor. Suriye'nin kuzeybatısındaki Fırat Kalkanı ve Zeytin Şube operasyonları, YPG / PKK ve Daeş teröristlerinden bölgeden temizleyerek Suriye sivillerinin vatanlarına geri dönmesini sağladı. Suriyeli sivil Caferi Muhammed, aradan geçen dört yılın ardından Türkiye'den ayrılırken hem neşe ve hem üzüntü duyduğunu söyledi. Türkiye'ye olan sevgisini ifade eden Muhammed, Suriye'ye dönmekten mutlu olduğunu söyledi. Muhammed, “Allah buradaki herkesi korusun. Bize yiyecek, içecek, kıyafet verdiler. Ama şimdi eve dönmek istiyoruz. Umarım tüm dostlarımız yakında Suriye'ye döner. ” dedi.

Yerel kaynaklara göre, 17.000'den fazla Suriyeli, gönüllü geri dönüş programı kapsamında Ocak ayından beri Suriye'ye dönmekte.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal