Suriyeli Mültecilerin Ülkelerine Dönüşünde Uluslararası Yardım Çağrısı

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Lübnan'da yaşayan Suriyeli mültecileri kesintiye uğramadan evlerine dönmeleri konusunda yardım etmek için uluslararası topluma yardım çağrısında bulundu.

27.10.2018-09:38 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-09:34) Suriyeli Mültecilerin Ülkelerine Dönüşünde Uluslararası Yardım Çağrısı

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Lübnan'da yaşayan Suriyeli mültecileri kesintiye uğramadan evlerine dönmeleri konusunda yardım etmek için uluslararası topluma yardım çağrısında bulundu. Aoun Cuma günü, Lübnan Ulusal Haber Ajansı (NNA)’na ,Beyrut'taki Fransız yetkililerle yaptığı toplantıda, "Yerlerinden edilmiş Suriyelilerin büyük çoğunluğu, sürmekte olan çatışmalar nedeniyle zorla bölgelerini terk ettiler… Ve askeri çatışmaların sona ermesiyle birlikte, onlar da anavatanlarına geri dönebiliyorlar." dedi. Aoun, anavatanına geri dönen Suriyeli mültecilerin kendilerine yönelik herhangi bir taciz vakası bildirmediklerini hatırlattı. Cumhurbaşkanı ayrıca Lübnan'ın mültecilere ve ülke içinde yerinden edilmiş kimselerin (ÜİYOK'lerin) evlerine dönmesine izin vermek için Suriye krizinin siyasi çözümüne ulaşılmasını beklediğini de kaydetti.

Çeşitli tahminlere göre, nüfusu altı milyondan fazla olan Lübnan, komşu ülke çatışmasında bir milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptı. Beyrut, Suriyeli mültecilerin anavatanlarına dönüşünü kolaylaştırmak için Moskova ve Şam ile birlikte çalışıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal