Suriyeli Aktivistlerden Doğu Guta Kampanyası!

Suriyeli Aktivistler Esed rejiminin Doğu Guta'da yaptığı kıyımlara dur demek için kampanya başlattı.

12.02.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 12.02.2018-12:01) Suriyeli Aktivistlerden Doğu Guta Kampanyası!

Suriye'de Esed rejiminin kuşatması altında bulunan Doğu Guta'daki kıyımlara dikkat çekmek adına sosyal medyada bir kampanya daha başlatıldı.

Suriyeli aktivistler, başkent Şam'da Esed rejimi ve onu destekleyenlerin 5 senedir kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta'da yaşanan insan dışı muameleye dikkat çekmek adına internet üzerinden yeni bir kampanya başlattıklarını beyan etti.

#SaveGhouta (#Guta'yıKurtarın) etiketiyle başlatılan kampanyaya destek veren sosyal medya kullanıcıları, "Doğu Guta'daki çocukları, hastaları, sivilleri kurtarın", "Guta'yı Esed'den kurtarın", "Katliamlar devam ediyor, Guta'yı Kurtarın" şeklinde mesaj yazarak destek verdi.

Aktivistler, daha evvel de Doğu Guta'daki kimyasal silah kullanarak saldırdığı ve savaş mağduru çocuklara dikkat çekmek adına benzer kampanyalar gerçekleştirmişti. Muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta, Astana anlaşmalarında gerginliği azaltma lokasyonu ilan edilmişti. Fakat Rusya'nın garantörlüğünü üstlendiği Esed rejimi, geçtiğimiz senenin nisan ayından itibaren bölgeye yönelik kuşatmasını artırarak son zamanlarda saldırılarını şiddetlendirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal