Suriye'den İdlib Ateşkesi Açıklaması: Türkiye'ye Bir Çağrıdır

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, İdlib'de ateşkes sağlandığı ile ilgili açıklamayı Türkiye'ye yapılmış bir çağrı olarak nitelendirdi.

02.08.2019-15:30 - (Son Güncelleme: 02.08.2019-15:27) Suriye'den İdlib Ateşkesi Açıklaması: Türkiye'ye Bir Çağrıdır

Kazakistan'da açıklamalar yapan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, İdlib'de ateşkes sağlandığı ile ilgili açıklamayı Türkiye'ye yapılmış bir çağrı olarak tanımlayıp "Türk tarafı ve niyetleri için bir sınama olacak" dedi.

"SURİYE''NİN ASTANA SÜRECİNİ DESTEKLEDİĞİNİN ONAYIDIR"

Kazakistan'ın başkenti Nursultan'da gerçekleştirilen Astana görüşmelerinin 13. turu sonunda basın toplantısı yapan Caferi, "Ateşkes açıklaması, Türk tarafı ve niyetleri için bir sınama olacak. Aynı zamanda bu, Suriye hükümetinin Astana sürecini desteklediğinin onayıdır" sözlerini kullandı.

"İNİSİYATİFLER ALDIĞIMIZ ANLAMINA GELİR"

Suriye hükumetinin verdiği sözlerin eylemleriyle her zaman uyumlu olduğunu söyleyen Caferi, "Astana sürecine destek vermemiz, bu kararları destekleyen inisiyatifler aldığımız manasına gelir. Bizler Nursultan'da bulunurken ateşkes açıklaması yapılmasının sebebi, burada olan herkese Suriye'nin Astana sürecini desteklediği mesajının verilmesidir" diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal