Suriye'deki Savaş En Çok Çocukları Etkiledi!

Suriye'de 7 senedir devam eden iç savaşta en çok eğitimi etkiledi. Havadan ve karadan gerçekleşen saldırılar sonucunda bin 500'den fazla okula darbe vurulunca eğitim neredeyse durdu.

17.10.2018-12:05 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-11:49) Suriye'deki Savaş En Çok Çocukları Etkiledi!

Suriye'de 7 senedir devam eden iç savaşta en çok eğitimi etkiledi. Havadan ve karadan gerçekleşen saldırılar sonucunda bin 500'den fazla okula darbe vurulunca eğitim neredeyse durdu. Suriye'de okuldan uzak kalan binlerce çocuk, hali hazırda çadır ve barakalarda gönüllü öğretmenlerin verdiği derslerle eğitime devam ediyor.

Suriye'de iç savaşın patlak vermesinden sonra Esad rejimi ve yanlılarıın havadan ve karadan saldırıları ile küçük çocukların eğitim gördüğü okullar da bir çok hasar gördü. Birçok çocuğun da yaşamını yitirdiği saldırılarda Suriye çapında bin 500den fazla okul kullanılamaz duruma geldi. Mecburi olarak eğitime ara verilen Suriye'de, 2 milyondan fazla çocuk senelerce okul ve öğretmenlerden uzak kaldı. Son 2 senedir ise iç savaşa ve saldırıların devam etmesine karşın ülkede, çocuklar tüm sıkıntılara karşı eğitime devam etmeye çalışıyor.

Uzun zamandır süren savaş sebebiyle bir neslin yok olmasını engellemek isteyen gönüllü öğretmenler, sivillerin yardımlarıyla bulundukları yerlerde çadır veya derme çatma barakaları okula çevirdi. Bu şekilde; kimileri senelerce okullarından uzak kalan çocuklar, gönüllü öğretmenlerden eğitim almaya başladı. Bazıları 12 yaşında ilk defa eğitimle tanışan çocuklar, elde olan imkanlarla öğretmenlerinin dersleri ile eğitim görüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal