Suriye'de Tutsak Tutulan Japon Gazeteci Serbest Bırakıldı

Başbakan Shinzo Abe, Suriye'de üç yıl süren tutsaklıktan sonra kurtulan Japon gazeteci Jumpei Yasuda olduğuna inanılan bir adamın kimliğini doğruladı.

24.10.2018-09:16 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-09:32) Suriye'de Tutsak Tutulan Japon Gazeteci Serbest Bırakıldı

Başbakan Shinzo Abe, Suriye'de üç yıl süren tutsaklıktan sonra kurtulan Japon gazeteci Jumpei Yasuda olduğuna inanılan bir adamın kimliğini doğruladı. Abe, gazetecilere Çarşamba günü verdiği demeçte, ‘’Yasuda'nın serbest bırakılması haberiyle rahatladım. En kısa zamanda kimliğini doğrulayacağız.’’ açıklamasını yaptı. Kabine Genel Sekreteri Yoshihide Suga basın toplantısında, kimlik doğrulamasının saat 15: 00'den sonra gerçekleşeceğini söyledi.

Askeri muhabir Haziran 2015'te bir Suriyeli silahlı grup tarafından rehin alınmıştı. Bu hafta Japonya'ya bildirilen raporda, vatandaşının muhtemelen serbest bırakılacağı ve Türkiye'de kalacağı bildirildi. Abe basın açıklamasında, arabuluculuğu için Türkiye ve Katar'a teşekkür etti.

2015'te, Daesh teröristleri, Japon gazeteci Kenji Goto'nun idam edilmesine dair bir video yayınlamışlardı. Japon muhabir Suriye'de daha önce ortadan kaybolan bir başka Japon rehinesi Haruna Yukawa'yı kurtarmayı planlayıp Daesh kontrollü bir bölgeye gitmiş ve teröristlerin eline geçmişti.

Suriye, 2011 yılından bu yana, muhalif gruplar ve Suriyeli Esed hükümetini devirmek için Suriye Ordusu ile mücadele eden militan ve terörist örgütlerle çatışma halindedir. Türkiye ve İran ile birlikte Rusya, Suriye'deki ateşkes rejiminin garantörlüğünü yapmakta ve ayrıca savaştan zarar gören ülkenin vatandaşlarına insani yardım da sağlamaktadır.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal