Suriye'de Türk Kızılayı'na Saldırı:1 Şehit

Suriye’nin kuzey bölgesinde hareket halindeki Türk Kızılay aracına gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir Kızılay personeli şehit düştü, bir personel yaralandı.

14.09.2020-11:48 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-16:19) Suriye'de Türk Kızılayı'na Saldırı:1 Şehit

Suriye'nin kuzey bölgesinde görevli Türk Kızılay görevlilerinin olduğu araca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda bir personel şehit düştü, bir çalışan da yaralandı.

Türk Kızılay'ından gelen açıklamaya bakıldığında, üzerinde ve tavanında bariz bir şekilde Kızılay amblemi olan hareket halindeki Türk Kızılay aracına, Çobanbey- El-Bab arasında, plakasız 2 araç içinden suratları maskeli ve kamuflaj giysili şahıslar tarafından saldırıldı.

Çapraz ateş yapılan saldırı sonucu araçta yer alan Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında görev alan bir Türk Kızılay personeli şehit düştü, bir çalışan da yaralandı. Bir şahıs da saldırıdan yarasız bir şekilde kurtuldu.

Çobanbey'de tedaviye alınan yaralı çalışanın hayati riskinin olmadığı ve ilk tedavisinin sonrasında Türkiye'ye gönderileceği kaydedildi.

Saldırıyı öğrenir öğrenmez bölgeye hareket eden Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 'Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum.' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal